Štampa

Nova web stranica JU Službe za zapošljavanja Kantona Sarajevo

Uspješno je završen projekat izrade web stranice, koju je firma IT Systems ovaj put radila za potrebe JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

Nova web stranica Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo u skladu sa najnovijim tehnologijama modernog dizajna i funkcionalnosti, korisnicima donosi niz noviteta. Kompletan sadržaj web stranice urađen je u responsive dizajnu, te se prilagođava veličini ekrana uređaja sa kojeg mu pristupate. 

 

Posjetiteljima web portala www.szks.ba je omogućena opcija “Berza rada“, odnosno online povezivanje poslodavaca i nezaposlene osobe. Osim nezaposlenih osoba Berzu rada moći će koristiti i zaposlene osobe koje žele promjenu radnog mjesta, a na evidenciji su JU “Službe za zapošljavanja Kantona Sarajevo” Sarajevo. Nadolazeći događaj je opcija koja je najkraće rečeno, podsjetnik za nezaposlena lica  i poslodavce o objavljenom Programu mjera za podsticaj zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti u Kantonu Sarajevo sa načinom i kriterijima za realizaciju. Isti će se pored toga moći preuzeti u kategoriji Javni pozivi. Poslodavci koji žele zaposliti stranog državljanina,  putem  stranice mogu dobiti uputstva i potrebnu dokumentaciju, čime se postupak izdavanja radne dozvole  znatno skraćuju.

Pored još mnogo novih sadržaja  tu je i  opcija - Rekli su o nama, putem koje će nezaposlene osobe ali i poslodavci moći iskazati svoje  pohvale, kritike, rješenja, ali i prijedloge, a sve u cilju  poboljšanja komunikacije ustanove  i njenih korisnika.

  • proman

  • kadrovska evidencija

  • dalekovodi